“Het is onze passie om de lekkerste wortelen te telen op een eerlijke manier. Daarom verbouwen we onze gewassen residuvrij en dat komt de smaak en houdbaarheid alleen maar ten goede.”

Dé specialist in teelt van wortelgewassen

We zijn dé specialist van eerlijke wortelgewassen uit Nederland. Met een teeltoppervlakte van ruim 300 hectare leveren we het hele jaar rond wortelgewassen aan afnemers in binnen- en buitenland.

Door passie en vakmanschap zijn wij gedreven. Passie voor de landbouw en voor de wortel. Daar is alles mee begonnen. Onze vakmensen weten precies welke grond perfect is voor de teelt van wortelen. Zij zijn constant bezig met milieuvriendelijke teeltmethoden, duurzaamheid en innovatieve technieken. Zo zorgen we voor de beste smaak en kwaliteit van onze wortelgewassen. De eerste wortelen trekken we met onze handen uit de grond om ze op smaak en kwaliteit te beoordelen.

Doordat wij onze teelt en verwerking in eigen beheer houden, kunnen wij een jaarronde levering garanderen van wortelgewassen met de beste kwaliteit. Wij telen 11 maanden per jaar binnen een straal van 40 kilometer van Kraggenburg. Een groot deel van het jaar verwerken we de wortelen direct na de oogst.

TEELT

Dé specialist in teelt van wortelgewassen

We zijn dé specialist van eerlijke wortelgewassen uit Nederland. Met een teeltoppervlakte van ruim 200 hectare leveren we het hele jaar rond wortelgewassen aan afnemers in binnen- en buitenland.

Door passie en vakmanschap zijn wij gedreven. Passie voor de landbouw en voor de wortel. Daar is alles mee begonnen. Onze vakmensen weten precies wanneer de waardes van de grond perfect zijn voor de teelt. Zij zijn constant bezig met milieuvriendelijke teeltmethoden, duurzaamheid en innovatieve technieken. Zo zorgen we voor de beste smaak en kwaliteit van onze wortelgewassen. De eerste wortelen trekken we met onze handen uit de grond om ze op smaak en kwaliteit te beoordelen.

Doordat wij onze teelt en verwerking in eigen beheer houden, kunnen wij een jaarronde levering garanderen van wortelgewassen met de beste kwaliteit. Wij telen 11 maanden per jaar binnen een straal van 40 kilometer van Kraggenburg. Een groot deel van het jaar verwerken we de wortelen direct na de oogst.

Telen gericht op smaak en kwaliteit

We verkiezen kwaliteit boven kwantiteit. De omstandigheden bepalen de beslissingen die we nemen tijdens de teelt. Onze vakmensen weten altijd wat de consequenties van deze beslissingen zijn voor de kwaliteit en de smaak. Juist om deze kwaliteit te waarborgen, zorgen we ervoor dat de wortel rustig en constant kan groeien zonder stressfactoren, wat een negatieve invloed kan hebben op de smaak.

Eerlijk residuvrij telen, dat is ons streven!

We zijn zuinig op de natuur en alles wat zij geeft. Daarom telen wij op een duurzame en eerlijke manier. Zo zorgen we niet alleen voor de natuur en de omgeving, maar ook extra goed voor de grond.

Dat doen we door middel van het ontwateren van de bodem, houden we het organisch materiaal op orde en gebruiken we niet teveel stikstof. Door goed voor de planten te zorgen en door ze continu in de gaten te houden, zorgen we ervoor dat we de middelen bewust en beperkt inzetten.

Zo verrichten wij de juiste handelingen op de meest gewenste momenten, want voorkomen is uiteindelijk veel beter dan genezen.

“We zijn zuinig op de natuur en alles wat zij geeft.
Daarom telen wij op een duurzame en eerlijke manier.”

“We zijn zuinig op de natuur en alles wat zij geeft. Daarom telen wij op een duurzame en eerlijke manier.”